Jubii det blomstrer og summer hos GNL Wind Service… 

Beskrivelse:

Det er sommer og selvom solen ikke just skinner, så er der liv og glade dage i vores nye ”vilde” områder, der er etableret med netop det formål, – at skabe rum til mere liv og summen. 

Vi overtog domicilet på Hesthøjvej 5 d. 1. juli sidste år. Siden da har tankerne kredset om, hvordan vi på nemmeste og mest bæredygtige måde kunne få forvandlet vores udearealer fra rå beton-ørken til et sted, der også kunne bidrage med lidt til naturen. 

Vores grund er blot 2500 m2  stor og heraf er 1000 m2 bebygget areal, mens det resterende areal er udlagt primært med fliser og anvendt til den kørsel, parkering og opbevaring, som uvilkårligt knytter sig til driften af en virksomhed som GNL Wind Service. Det levner selvsagt ikke meget plads at boltre sig på, når man ønsker sig en vildere og rigere grund. MEN man kan altid gøre noget, og lidt har også ret i kampen for øget biodiversitet.  

Og hvad har vi så gjort indtil videre?

  • Vi havde et skrående areal ud til hovedvejen på ca. 200 m2, som var belagt med ukrudtsdug og sten. Her har vi i foråret fjenet dug og sten og i stedet udsået en alsidig frøblanding med mange primært hjemmehørende arter, som de vilde bier og andre insekter elsker.
  • Da vi overtog ejendommen stod der en stor stak gamle brøndringe i et hjørne. Vi har nu placeret de gamle brøndringe rundt omkring på grunden, og her anvendes de som inddeling og afskærming. Brøndringene er fyldt op med jord og isået en dansk vildengsblanding som blomstrer fra april til september.
  • Vores parkeringsareal var tit et stort rod af biler, der var parkeret, hvor man nu fandt det bedst. Parkeringsarealet er nu inddelt i båse af smalle plantekummer, som også er sået til med en dansk vildengsblanding.
  • Hele nordsiden af vores grund på ca. 120 m2 var udlagt med grus og uden nogen særlig udnyttelse. Vi har nu ladet arealet stå vildt og glæder os til at se, hvad der selv indfinder sig af græs, urter og ”ukrudt”. 
  • Som kombineret afskærmning og kompostbunke har vi også på nordsiden samlet nogle grene og blade i en stor bunke, som kan give bolig til både svampe, insekter, fugle og måske endda nogle mindre pattedyr.
  • På et par solbeskinnede steder på grunden har vi fundet plads til 2 bunker med store marksten, som potentielt kan tjene som både skjulested, varmested og overvintringssted for bl.a. padder, krybdyr og insekter.
  • Mangel på plads gør desværre muligheden for et reelt vandhul noget udfordrende. Men vand er jo vigtigt, for at få noget liv, så indtil videre er løsningen på vandmanglen i beton-ørkenen blevet 2 vandfade, som sammen med de store sten faktisk også udgør er en ganske fin udsmykning.   

Resultatet af vores lille biodiversitetsprojekt her år 1 efter overtagelsen af ejendommen kan ses på billederne og vi kan roligt sige, at både bier, svirrefluer og sommerfugle allerede elsker det, og det gør vi også 😊

Læs Mere
Indsigt

”Jeg er en del af virksomheden, og det betyder faktisk mere for mig end mine arbejdsopgaver”

Nicolaj har Aspergers og ADD og er ansat i fleksarbejde hos GNL Wind Service. Her møder han ind fire gange om ugen og løser diverse vedligeholdelsesmæssige arbejdsopgaver på værkstedet i Roslev. Vi fanger Nicolaj ude på værkstedet, hvor han er i gang med at opmåle reb, som skal med ud til en vindmølle. Mens han arbejder videre, tager vi en snak omkring dagligdagen hos GNL Wind Service og om (arbejds)livet med en diagnose.   

Læs mere»
Indsigt

Jørgen Aakjær Høg: ”Hos GNL Wind Service bliver jeg behandlet på lige fod med mine kollegaer og ikke som en fleksjobber”. 

Vi tog for nyligt en snak med Jørgen omkring hans dagligdag hos GNL Wind Service. En dagligdag der, for ham, er meget mere end blot en ansættelse – det er en følelse af at høre til og at blive accepteret på trods af sine udfordringer. Vejen dertil har været lang og følelsen af at høre til har ikke altid været en selvfølge for den nu 29-årige fleksarbejder med autisme. 

Læs mere»

Modtag vores business case omkring Vestas V4x retrofit

Ved at udfylde formularen er jeg indforstået med, at jeg tilmelder mig nyhedsbrevet fra GNL Service A/S. Nyhedsbrevet vil være målrettet din virksomhed og sendes ud cirka 4 gange årligt. 

Kontakt

Hvordan vil du helst i kontakt med os?

Kontaktinformationer:

Gert Laursen

Direktør & Salg

+45 23 26 99 90

gert@gnlservice.dk

Flemming W. Jensen

Teknisk Planlægger & Indkøb

+45 22 86 07 07

fwj@gnlservice.dk

Jan Laursen

Salg & Teknisk Support

+45 20 83 71 11

jkl@gnlservice.dk 

Helle Laursen

Administration & Kvalitetsansvarlig

+45 40 86 93 34

hal@gnlservice.dk