Test af EcoSwing Drivtog
gnl-service-envision-project

KATEGORI

BELIGGENHED

Mølletype

årstal

Baggrund:

Med mange års erfaring indenfor servicering og fejlfinding på vindmøller, indgik GNL Service i 2016 en aftale med kinesiske Envision’s lokale kontor i Silkeborg om løbende service og drift af deres 3,4 og 3,6 MW testmøller i Østerild og Thyborøn. Begge møller som i dag er pillet ned igen, var testmøller designet til at stå offshore. Her var GNL-Service også involveret i nedtagning af møllerne efter den endelige testperiode. 3,6 MW møllen i Thyborøn blev pillet ned i 2019, hvoraf 3,4 MW-møllen fra Østerild blev taget ned i sommeren 2020.

Som en del af aftalen stod GNL Service for alt site-work, den daglige drift, levering af mandskab til service og vedligehold samt reparation og fejlfinding på testmøllerne. Derudover har GNL Service stået for udskiftningen af hovedkomponenter og leveret nødvendigt udstyr hertil i form af både kran og lift til udskiftning af Vinger, Hovedleje, Generator og Gearkasse mm. på vindmøllerne, samt til en større test af Ecoswing-generatortypen.  

EcoSwing-projektet:

EcoSwing-projektet gik ud på at teste en løsning bestående af et elektrisk-superledende og prisvenligt, letvægtsdrivtog til MW-vindmøller. Det overordnede kendetegn ved et EcoSwing-drivtog er, at vægten er blevet reduceret med hele 40 % sammenlignet med et almindelig magnet-drevet drivtog. Hermed fik Envision testmøllen i Thyborøn bl.a. reduceret vægten af nacellen med hele 25 %.

Men produktion af EcoSwing-drivtog er som nævnt også er billigere end konventionelle drivtog og vil ved en serieproduktion have en reduceret produktionsomkostning som er op til 40 % lavere sammenlignet med et konventionelt drivtog. EcoSwing-projektet var et EU-støttet projektet, bestående af et konsortium af aktører fra vindindustrien. Herunder Envision Energy Danmark, som leverede møller til at teste løsningen.  

gnl-service-envision-project

Kilde: https://ec.europa.eu/inea/en/horizon-2020/projects/h2020-energy/wind/ecoswing

Læs Mere
Tvind Møllen
Cases

Tvind Møllen

BAGGRUND Tvind Møllen er blandt Danmarks mest kendte møller – et ægte stykke dansk vindmølle historie. Opbygningen af den 54 m høje mølle startede i

Læs mere»

Modtag vores business case omkring Vestas V4x retrofit

Ved at udfylde formularen er jeg indforstået med, at jeg tilmelder mig nyhedsbrevet fra GNL Service A/S. Nyhedsbrevet vil være målrettet din virksomhed og sendes ud cirka 4 gange årligt. 

Kontakt

Hvordan vil du helst i kontakt med os?

Kontaktinformationer:

Gert Laursen

Direktør & Salg

+45 23 26 99 90

gert@gnlservice.dk

Flemming W. Jensen

Teknisk Planlægger & Indkøb

+45 22 86 07 07

fwj@gnlservice.dk

Jan Laursen

Salg & Teknisk Support

+45 20 83 71 11

jkl@gnlservice.dk 

Helle Laursen

Administration & Kvalitetsansvarlig

+45 40 86 93 34

hal@gnlservice.dk