Udskiftning af hovedleje ved Karup 

KATEGORI

BELIGGENHED

Mølletype

årstal

I begyndelsen af 2024 sendte vi to af vores folk ud til en NEG Micon 750kw. fra årtusindskiftet, for at udskifte et havareret hovedleje.

Da gearkassen var fuld funktionsdygtig og havde flere års levetid tilbage, kunne vi nøjes med at udskifte det havarerede hovedleje, som Hans Jørgen og Mikkel altså rykkede ud til i januar, mens sneen og frosten hærgede landskabet. 

På sitet stillede også kunden med to mand for at bidrage til både nedtagningen og opsætningen af rotoren ved hjælp af fastgjorte vingereb. 

Udskiftningen af hovedlejet strakte sig over tre dage og bød på: 

  1. Klargøring af møllen 
  2. Nedtagning af rotor og drivtog
  3. Udskiftning af hovedleje og -aksel 
  4. Fastgørelse af gear og hovedleje
  5. Opsætning af rotor og drivtog. 

En proces der blev udfordret af både en låst rotor og høje vindstyrker. 

Med hjælp fra kranen, fik vi drejet vingerne, så rotoren kunne løftes ned, og da vinden havde lagt sig, kunne vores folk ude på sitet fortsætte udskiftningen og sætte rotoren tilbage på vindmøllen. 

I de sene aftentimer på tredjedagen lykkedes det at få rotoren sat op og forlade en vindmølle, der var klar til at komme tilbage i drift med sit nye, velfungerende hovedleje.

Reparationer og vedligehold

Hos GNL Wind Service er vi certificerede til at reparere de fleste møller både onshore og offshore, ligesom vi udskifter gearkasser, styringssystemer, rotor, krøjekrans mm, når dette er nødvendigt. 

For os handler det om, at få din vindmølle hurtigst muligt tilbage i drift gennem sikker og kompetent udførelse i høj kvalitet. 

Læs Mere
gnl-service-envision-project
Cases

Test af EcoSwing Drivtog

Baggrund: Med mange års erfaring indenfor servicering og fejlfinding på vindmøller, indgik GNL Service i 2016 en aftale med kinesiske Envision’s lokale kontor i Silkeborg

Læs mere»
Tvind Møllen
Cases

Tvind Møllen

BAGGRUND Tvind Møllen er blandt Danmarks mest kendte møller – et ægte stykke dansk vindmølle historie. Opbygningen af den 54 m høje mølle startede i

Læs mere»

Modtag vores business case omkring Vestas V4x retrofit

Ved at udfylde formularen er jeg indforstået med, at jeg tilmelder mig nyhedsbrevet fra GNL Service A/S. Nyhedsbrevet vil være målrettet din virksomhed og sendes ud cirka 4 gange årligt. 

Kontakt

Hvordan vil du helst i kontakt med os?

Kontaktinformationer:

Gert Laursen

Direktør & Salg

+45 23 26 99 90

gert@gnlservice.dk

Flemming W. Jensen

Teknisk Planlægger & Indkøb

+45 22 86 07 07

fwj@gnlservice.dk

Jan Laursen

Salg & Teknisk Support

+45 20 83 71 11

jkl@gnlservice.dk 

Helle Laursen

Administration & Kvalitetsansvarlig

+45 40 86 93 34

hal@gnlservice.dk