Tvind Møllen
Tvind Møllen

KATEGORI

BELIGGENHED

Mølletype

årstal

BAGGRUND

Tvind Møllen er blandt Danmarks mest kendte møller – et ægte stykke dansk vindmølle historie. Opbygningen af den 54 m høje mølle startede i 1975 og i 1978 producerede møllen det første strøm. Møllen er bygget af elever, deltagere og lærere fra de omkringliggende skoler – de ville bygge verdens største vindmølle. Tvind Møllen havde dengang stor politisk betydning i forhold til at skabe et vigtigt alternativ til a-kraft.

EFFEKT

I 1978 var Tvind Møllen den højeste performende vindturbine i verden. Indtil 2000 var møllen den højeste performende vindturbine i Danmark. Med sine efterhånden mange år på bagen, er møllen i Ulfborg verdens ældste producerende MW turbine.

Det blev meldt ud, at møllen kun skulle køre på halv kraft, 900 kW, i stedet for den maksimale ydeevne på 2 MW, dels fordi områdets skoler ikke kunne aftage al energien. Derfor ville man hellere have en mølle, der kørte på halv kraft, som til gengæld kunne holde i flere år. Det viste sig også, at vingerne ramte tårnets egensvingsfrekvens ved 27 omdrejninger, hvilke kunne resultere i meget dårlig holdbarhed. Så da den ved sin maksimale ydeevne normalt var oppe på 36 omdr./min., blev vingedrejningssystemet blokeret, så omdrejningerne maksimalt nåede 22 omdr./min.

Det årlige udbytte fra møllen er i gennemsnit 0,5 mio. kWh.

GNL Service servicerer og vedligeholder i dag Tvind Møllen.

Læs Mere
gnl-service-envision-project
Cases

Test af EcoSwing Drivtog

Baggrund: Med mange års erfaring indenfor servicering og fejlfinding på vindmøller, indgik GNL Service i 2016 en aftale med kinesiske Envision’s lokale kontor i Silkeborg

Læs mere»

Modtag vores business case omkring Vestas V4x retrofit

Ved at udfylde formularen er jeg indforstået med, at jeg tilmelder mig nyhedsbrevet fra GNL Service A/S. Nyhedsbrevet vil være målrettet din virksomhed og sendes ud cirka 4 gange årligt. 

Kontakt

Hvordan vil du helst i kontakt med os?

Kontaktinformationer:

Gert Laursen

Direktør & Salg

+45 23 26 99 90

gert@gnlservice.dk

Flemming W. Jensen

Teknisk Planlægger & Indkøb

+45 22 86 07 07

fwj@gnlservice.dk

Jan Laursen

Salg & Teknisk Support

+45 20 83 71 11

jkl@gnlservice.dk 

Helle Laursen

Administration & Kvalitetsansvarlig

+45 40 86 93 34

hal@gnlservice.dk